• voel de rust

  • ontdek het Heuvelland

  • proef de landelijke sfeer

  • zie de vergezichten

Omgeving

1. Proef Bourgondisch Limburg

Wilt u tijdens uw verblijf kennismaken met het Bourgondische Limburg? Dan heeft u tal van mogelijkheden.  Binnen een straal van 20 kilometer vind u 7 restaurants met een Bib Gourmand en  3 restaurants met één of meerdere sterren. Maar ook wanneer u liever kiest voor een wat minder formele omgeving, en toch wilt genieten van lokale gerechten op niveau heeft u keus te over met de vele gezellige eetcafe’s in de omliggende dorpen. Wanneer u culinair wilt genieten hoeven uw ervaringen niet beperkt te blijven tot een lunch of diner. Waarom bezoekt u niet eens één van de wijngaarden in het Heuvelland om tijdens een proeverij te genieten van wijn van eigen bodem? Of bezoekt u misschien liever één van de brouwerijen in Limburg of de aangrenzende Voerstreek? Het is allemaal mogelijk, en wij helpen u graag met het samenstellen van uw culinaire verblijf.

2. Geniet van rust en ontspanning

Even bijkomen van de drukte van alledag? Dan bent u in het Heuvelland op de juiste plaats. De natuur, de rust en stilte, en de vele faciliteiten om tot rust te komen maken Zuid-Limburg tot een geweldige plek om te onthaasten. Of u nu op zoek bent naar zingeving, spiritualiteit, of wilt genieten in één van de vijf wellnesscentra die u binnen een straal van 15 kilometer van onze Hoeve vindt, het is allemaal mogelijk. Graag adviseren wij u bij het samenstellen van uw ideale verblijf om helemaal tot rust te komen.

3. Ervaar de sportieve mogelijkheden in natuurlijk Limburg

Of u nu te voet, per fiets of per motor het Heuvelland wilt verkennen, onze Hoeve is een prachtige uitvalsbasis. Elke vakantiewoning beschikt over een eigen ruime inpandige garage zodat u uw fiets of motor veilig kunt stallen. Fietsliefhebbers kunnen binnen een kilometer starten op enkele van de vele uitgezette mountainbikeroutes door de Limburgse natuur.

Ook wanneer u liever per racefiets de omgeving verkent zijn er talloze mogelijkheden. Zo is onze Hoeve gelegen aan het parcours van de Amstel Gold Race. Indien u liever te voet het prachtige landschap met de vele holle wegen en stille bospaadjes verkent dan kunt u binnen een kilometer vanuit de Hoeve starten met verschillende uitgezette wandelingen. Wanneer u liever geen uitgezette route fietst of wandelt dan maken wij u graag attent op de mooiste plekjes die wij de afgelopen tien jaar zelf hebben mogen ontdekken.

Met de motor kunt u tijdens uw verblijf genieten in drie verschillende landen. Na een dagje Heuvelland kunt u tijdens uw verblijf ook de Belgische Ardennen of de Duitse Eiffel bezoeken.
In elke vakantiewoning liggen zowel wandel- als fietskaarten voor u klaar, en natuurlijk adviseren wij u graag over de mooiste plekjes in het Heuvelland.

Agenda

Elke woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag
Rondleiding door de prachtige wijngaarden van St. Martinus in Vijlen. www.wijngaardmartinus.nl

Trouble wandering (to eternity) (6-12-2022 – 8-1-2023)
Deze tentoonstelling in het Hedge House stelt vragen over de verhouding van de mens tot de natuur ten tijde van klimaatcrisis!

Aether – Giuseppe Licari (6-12-2022 – 8-1-2023)
Deze tentoonstelling toont het veerkrachtige vermogen van de natuur om te overleven en het menselijk ingrijpen te verdragen!

Vaals Amuseert Amuse wandeling (6-12-2022 – 31-12-2023)
Vaals Amuseert Amuse wandeling! Een dagje bourgondisch genieten in het Zuid Limburgse Heuvelland met een wandeling van 11,5 kilometer!

Overzichtsexpositie Fotocollectief Passion (6-12-2022 – 12-2-2023)
Fotocollectief Passion exposeert in De Kopermolen in Vaals!

Kribkeswandelingen in het Heuvelland en de Voerstreek (6-12-2022 – 6-1-2023)
Vanaf 27 november t/m 6 januari 2023 zijn in het Heuvelland en in de Voerstreek (B) weer prachtige kribkes te bewonderen!

The DICE (10-12-2022)
The DICE is een uniek concept! Een ultra trail waarbij je van 09:00-21:00 uur loopt en de dobbelsteen laat bepalen welke afstand…!

Magan's Xmas Fair (11-12-2022)
Sfeer staat voorop bij de kerstmarkt van Vocalgroup Magan. Mooie eigentijdse muziek, gezellige kerstkraampjes, u komt u vast snel in kerststemming!

Kerstmarkt Slenaken (11-12-2022)
Op 11 december vindt weer de gezellige kerstmarkt in Slenaken plaats met diverse activiteiten, kraampjes, gebakjes, drankjes en livemuziek!

Völser Adventstreff (11-12-2022)
De eerste Völser Adventstreff! Gezelligheid voor jong en oud!

Mystiek in Wahlwiller (11-12-2022)
Het Limburgs Museum neemt je met een inspirerend programma vol muziek, kunstgeschiedenis en performance mee op een reis van reflectie en verstilling!