• ervaar de gastvrijheid

Over ons

Graag stellen wij ons voor. Wanneer u komt logeren op Hoeve Schevey bent u te gast bij Rick en Anja van Velden. Samen met onze drie kinderen verhuisden we eind 2015 vanuit de Zuid-Hollandse Bollenstreek naar het Limburgse Heuvelland. Hiermee ging een lang gekoesterde wens in vervulling; een eigen kleinschalige verblijfsaccommodatie in deze door ons zo geliefde streek.

Tien jaar eerder bezochten wij deze streek voor het eerst. Tijdens de zomervakantie van 2006 maakten we kennis met de holle wegen, vakwerkhuizen, boomgaarden en de vele meidoorn en sleedoorn hagen, die zo kenmerkend zijn voor dit gebied. Het was die zomer prachtig weer, en tijdens de vele wandelingen genoten we niet alleen van de prachtige natuur rond het Geuldal, maar ook van de vele leuke terrassen die in alle kleine dorpjes te vinden zijn ergens in de nabijheid van de kerk.

Na deze eerste kennismaking volgden nog vele bezoeken aan het Heuvelland. Het werd voor ons een jaarlijks terugkerende bestemming. Elk jaar bezochten we deze omgeving zo vaak als mogelijk was; tijdens schoolvakanties met de kinderen, en tussendoor samen, of met vrienden. In welk seizoen, of in welke samenstelling we ook verbleven, we vonden het altijd jammer om weer huiswaarts te keren.

 

Eind 2011 vatten we het plan om ons in deze regio te vestigen. Waarom maar vijf keer per jaar genieten van de rust, de natuur en het Bourgondisch leven dat ons zo aanspreekt, als dit ook permanent kan? Niet alleen ontstond het idee om te verhuizen, maar ook om een kleinschalige verblijfsaccommodatie te beginnen.

In de voorgaande tien jaar hadden we zelf op heel veel plaatsen in Zuid-Limburg overnacht, varierend van groepsaccommodaties en pensions, tot vakantieparken en hotels. Veel van deze plaatsen waren leuk, een enkele viel tegen, en sommige waren fantastisch en inspirerend. Wat al deze verblijven gemeen hadden is dat ze hebben bijgedragen aan ons idee hoe wij onze accommodatie wilden vormgeven.

In 2012 ging ons huis in de Bollenstreek in de verkoop, en begonnen we met onze zoektocht naar een geschikt pand in het Heuvelland. We bekeken de afgelopen jaren vele panden, maar het viel niet mee om iets te vinden dat aan al onze eisen voldeed. De verkoop van de eigen woning verliep ook niet heel voorspoedig, maar in de zomer van 2015 vielen alle puzzelstukjes samen. We ontvingen een bod op onze woning, en de boerderij die we in 2014 in Mechelen al hadden bekeken stond ook nog te koop. Na een drukke zomer, vol regelen en organiseren, waren we in oktober de trotse eigenaar van de Hoeve.

Zoals beschreven in ons eerste blog volgenden maanden vol verbouwingen.

Inmiddels ligt deze fase gelukkig alweer even achter ons, en zijn de deuren van onze Hoeve vanaf 1 juli 2016 geopend. We zouden het leuk vinden u als logee op onze Hoeve te mogen begroeten.

Rick en Anja van Velden