• voel de rust

  • ontdek het Heuvelland

  • proef de landelijke sfeer

  • zie de vergezichten

Omgeving

1. Proef Bourgondisch Limburg

Wilt u tijdens uw verblijf kennismaken met het Bourgondische Limburg? Dan heeft u tal van mogelijkheden.  Binnen een straal van 20 kilometer vind u 7 restaurants met een Bib Gourmand en  3 restaurants met één of meerdere sterren. Maar ook wanneer u liever kiest voor een wat minder formele omgeving, en toch wilt genieten van lokale gerechten op niveau heeft u keus te over met de vele gezellige eetcafe’s in de omliggende dorpen. Wanneer u culinair wilt genieten hoeven uw ervaringen niet beperkt te blijven tot een lunch of diner. Waarom bezoekt u niet eens één van de wijngaarden in het Heuvelland om tijdens een proeverij te genieten van wijn van eigen bodem? Of bezoekt u misschien liever één van de brouwerijen in Limburg of de aangrenzende Voerstreek? Het is allemaal mogelijk, en wij helpen u graag met het samenstellen van uw culinaire verblijf.

2. Geniet van rust en ontspanning

Even bijkomen van de drukte van alledag? Dan bent u in het Heuvelland op de juiste plaats. De natuur, de rust en stilte, en de vele faciliteiten om tot rust te komen maken Zuid-Limburg tot een geweldige plek om te onthaasten. Of u nu op zoek bent naar zingeving, spiritualiteit, of wilt genieten in één van de vijf wellnesscentra die u binnen een straal van 15 kilometer van onze Hoeve vindt, het is allemaal mogelijk. Graag adviseren wij u bij het samenstellen van uw ideale verblijf om helemaal tot rust te komen.

3. Ervaar de sportieve mogelijkheden in natuurlijk Limburg

Of u nu te voet, per fiets of per motor het Heuvelland wilt verkennen, onze Hoeve is een prachtige uitvalsbasis. Elke vakantiewoning beschikt over een eigen ruime inpandige garage zodat u uw fiets of motor veilig kunt stallen. Fietsliefhebbers kunnen binnen een kilometer starten op enkele van de vele uitgezette mountainbikeroutes door de Limburgse natuur.

Ook wanneer u liever per racefiets de omgeving verkent zijn er talloze mogelijkheden. Zo is onze Hoeve gelegen aan het parcours van de Amstel Gold Race. Indien u liever te voet het prachtige landschap met de vele holle wegen en stille bospaadjes verkent dan kunt u binnen een kilometer vanuit de Hoeve starten met verschillende uitgezette wandelingen. Wanneer u liever geen uitgezette route fietst of wandelt dan maken wij u graag attent op de mooiste plekjes die wij de afgelopen tien jaar zelf hebben mogen ontdekken.

Met de motor kunt u tijdens uw verblijf genieten in drie verschillende landen. Na een dagje Heuvelland kunt u tijdens uw verblijf ook de Belgische Ardennen of de Duitse Eiffel bezoeken.
In elke vakantiewoning liggen zowel wandel- als fietskaarten voor u klaar, en natuurlijk adviseren wij u graag over de mooiste plekjes in het Heuvelland.

Agenda

Elke woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag
Rondleiding door de prachtige wijngaarden van St. Martinus in Vijlen. www.wijngaardmartinus.nl

Pinksterwandeling Sint Martinus Mechelen (6-6-2022)
Neem deel aan deze mooie Pinksterwandeling!

Poorten van Reijmerstok (6-6-2022)
De Poorten van Reijmerstok, een uniek evenement waar hoogwaardige kunst en cultuur geëxposeerd worden achter authentieke poorten!

5e Mini Nacht (18-6-2022)
Ben je minimaal zes jaar en vind je wandelen leuk? Doe dan mee aan de Mini Nacht!

44e Nacht van Gulpen (18-6-2022 – 19-6-2022)
44ste Nacht van Gulpen op 18 en 19 juni! Nachtelijke wandelklassieker van 70 kilometer dwars door het mooie Heuvelland!

Antiek en Curiosamarkt Bemelen (19-6-2022)
Exclusieve antiek en curiosamarkt in het mooie Bemelen! Struin over de binnenpleinen van de oude boerderijen en geniet van de nostalgische sfeer!

9e Neubourg tocht (19-6-2022)
De Neubourg tocht, het kleine broertje van de Nacht van Gulpen!

Krijtland Trail (25-6-2022)
Een unieke combi, een deels bestaand lange afstandswandelpad en een zeer pittige trail in een! Door het mooie heuvelland van 52 of 65 kilometer!

Gerardusbier wandeling (26-6-2022)
Een spirituele en bourgondische middag in Gulpen-Wittem!

HOVO LEZING | Erasmus (29-6-2022 – 29-6-2022)
HOVO LEZING | Erasmus

Horen-zien-zwijgen-wandeling (30-6-2022)
Een wandeling bij avond (19.30-21.00 uur), om de stilte te horen en méér te zien!