• voel de rust

  • ontdek het Heuvelland

  • proef de landelijke sfeer

  • zie de vergezichten

Omgeving

1. Proef Bourgondisch Limburg

Wilt u tijdens uw verblijf kennismaken met het Bourgondische Limburg? Dan heeft u tal van mogelijkheden.  Binnen een straal van 20 kilometer vind u 7 restaurants met een Bib Gourmand en  3 restaurants met één of meerdere sterren. Maar ook wanneer u liever kiest voor een wat minder formele omgeving, en toch wilt genieten van lokale gerechten op niveau heeft u keus te over met de vele gezellige eetcafe’s in de omliggende dorpen. Wanneer u culinair wilt genieten hoeven uw ervaringen niet beperkt te blijven tot een lunch of diner. Waarom bezoekt u niet eens één van de wijngaarden in het Heuvelland om tijdens een proeverij te genieten van wijn van eigen bodem? Of bezoekt u misschien liever één van de brouwerijen in Limburg of de aangrenzende Voerstreek? Het is allemaal mogelijk, en wij helpen u graag met het samenstellen van uw culinaire verblijf.

2. Geniet van rust en ontspanning

Even bijkomen van de drukte van alledag? Dan bent u in het Heuvelland op de juiste plaats. De natuur, de rust en stilte, en de vele faciliteiten om tot rust te komen maken Zuid-Limburg tot een geweldige plek om te onthaasten. Of u nu op zoek bent naar zingeving, spiritualiteit, of wilt genieten in één van de vijf wellnesscentra die u binnen een straal van 15 kilometer van onze Hoeve vindt, het is allemaal mogelijk. Graag adviseren wij u bij het samenstellen van uw ideale verblijf om helemaal tot rust te komen.

3. Ervaar de sportieve mogelijkheden in natuurlijk Limburg

Of u nu te voet, per fiets of per motor het Heuvelland wilt verkennen, onze Hoeve is een prachtige uitvalsbasis. Elke vakantiewoning beschikt over een eigen ruime inpandige garage zodat u uw fiets of motor veilig kunt stallen. Fietsliefhebbers kunnen binnen een kilometer starten op enkele van de vele uitgezette mountainbikeroutes door de Limburgse natuur.

Ook wanneer u liever per racefiets de omgeving verkent zijn er talloze mogelijkheden. Zo is onze Hoeve gelegen aan het parcours van de Amstel Gold Race. Indien u liever te voet het prachtige landschap met de vele holle wegen en stille bospaadjes verkent dan kunt u binnen een kilometer vanuit de Hoeve starten met verschillende uitgezette wandelingen. Wanneer u liever geen uitgezette route fietst of wandelt dan maken wij u graag attent op de mooiste plekjes die wij de afgelopen tien jaar zelf hebben mogen ontdekken.

Met de motor kunt u tijdens uw verblijf genieten in drie verschillende landen. Na een dagje Heuvelland kunt u tijdens uw verblijf ook de Belgische Ardennen of de Duitse Eiffel bezoeken.
In elke vakantiewoning liggen zowel wandel- als fietskaarten voor u klaar, en natuurlijk adviseren wij u graag over de mooiste plekjes in het Heuvelland.

Agenda

Elke woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag
Rondleiding door de prachtige wijngaarden van St. Martinus in Vijlen. www.wijngaardmartinus.nl

Laureaten concert Vocallis (31-10-2020)
Laureaten concert van de Vocallis Liedprijs, de internationale Masterclass 2019! Het prijswinnende duo was Amy Hewitt, zang en Anna Michels, piano!

Concert Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk (1-11-2020)
Piano en cello concert met Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk!

The Rooftop Trio (7-11-2020)
Concert door Leonor Biu (sopraan), Teodora Drozdik-Popovic (mezzo-sopraan) en Frederico Mosquiera Martinez (piano): Het Rooftop Trio!

Muziektheatervoorstelling Schoppenvrouw (6-12-2020)
Ekaterina kan alles zingen en prachtig ook! Zij speelt en zingt in vele operavoorstellingen!

Groepstentoonstelling ‘Spirit of Kindergarten’ (7-3-2021 – 7-11-2021)
Kasteel Wijlre presenteert internationale groepstentoonstelling ‘Spirit of Kindergarten’ in 2021!

Dag van de Pelgrim (20-3-2021)
Ieder die van pelgrimeren houdt of belangstellend is, is van harte welkom op deze ‘Dag van de Pelgrim’!

Jubileum Feestavond R.V.U. (12-6-2021 – 13-6-2021)
Samen met de 'mooder van de Limburgse dialect-pop' viert voetbalvereniging R.V.U. haar 75 jarig jubileum!

Mergelheuvelland tweedaagse (18-9-2021 – 19-9-2021)
De Mh2d is een 2 daags MTB/Race evenement en wordt jaarlijks tijdens het derde weekend van september georganiseerd!