• voel de rust

  • ontdek het Heuvelland

  • proef de landelijke sfeer

  • zie de vergezichten

Omgeving

1. Proef Bourgondisch Limburg

Wilt u tijdens uw verblijf kennismaken met het Bourgondische Limburg? Dan heeft u tal van mogelijkheden.  Binnen een straal van 20 kilometer vind u 7 restaurants met een Bib Gourmand en  3 restaurants met één of meerdere sterren. Maar ook wanneer u liever kiest voor een wat minder formele omgeving, en toch wilt genieten van lokale gerechten op niveau heeft u keus te over met de vele gezellige eetcafe’s in de omliggende dorpen. Wanneer u culinair wilt genieten hoeven uw ervaringen niet beperkt te blijven tot een lunch of diner. Waarom bezoekt u niet eens één van de wijngaarden in het Heuvelland om tijdens een proeverij te genieten van wijn van eigen bodem? Of bezoekt u misschien liever één van de brouwerijen in Limburg of de aangrenzende Voerstreek? Het is allemaal mogelijk, en wij helpen u graag met het samenstellen van uw culinaire verblijf.

2. Geniet van rust en ontspanning

Even bijkomen van de drukte van alledag? Dan bent u in het Heuvelland op de juiste plaats. De natuur, de rust en stilte, en de vele faciliteiten om tot rust te komen maken Zuid-Limburg tot een geweldige plek om te onthaasten. Of u nu op zoek bent naar zingeving, spiritualiteit, of wilt genieten in één van de vijf wellnesscentra die u binnen een straal van 15 kilometer van onze Hoeve vindt, het is allemaal mogelijk. Graag adviseren wij u bij het samenstellen van uw ideale verblijf om helemaal tot rust te komen.

3. Ervaar de sportieve mogelijkheden in natuurlijk Limburg

Of u nu te voet, per fiets of per motor het Heuvelland wilt verkennen, onze Hoeve is een prachtige uitvalsbasis. Elke vakantiewoning beschikt over een eigen ruime inpandige garage zodat u uw fiets of motor veilig kunt stallen. Fietsliefhebbers kunnen binnen een kilometer starten op enkele van de vele uitgezette mountainbikeroutes door de Limburgse natuur.

Ook wanneer u liever per racefiets de omgeving verkent zijn er talloze mogelijkheden. Zo is onze Hoeve gelegen aan het parcours van de Amstel Gold Race. Indien u liever te voet het prachtige landschap met de vele holle wegen en stille bospaadjes verkent dan kunt u binnen een kilometer vanuit de Hoeve starten met verschillende uitgezette wandelingen. Wanneer u liever geen uitgezette route fietst of wandelt dan maken wij u graag attent op de mooiste plekjes die wij de afgelopen tien jaar zelf hebben mogen ontdekken.

Met de motor kunt u tijdens uw verblijf genieten in drie verschillende landen. Na een dagje Heuvelland kunt u tijdens uw verblijf ook de Belgische Ardennen of de Duitse Eiffel bezoeken.
In elke vakantiewoning liggen zowel wandel- als fietskaarten voor u klaar, en natuurlijk adviseren wij u graag over de mooiste plekjes in het Heuvelland.

Agenda

Elke woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag
Rondleiding door de prachtige wijngaarden van St. Martinus in Vijlen. www.wijngaardmartinus.nl

The Rooftop Trio (18-9-2021)
The Rooftop Trio bestaat uit Leonor Biu, sopraan; Teodora Drozdik-Popovic, mezzosopraan en Frederico Mosquera Martinez, piano!

Culinair Concert (18-9-2021)
In de gerestaureerde Gerarduszaal van het klooster Wittem wordt er een culinair 4 gangen diner geserveerd, inclusief wijnarrangement, water en koffie!

Mergelheuvelland tweedaagse (18-9-2021 – 19-9-2021)
De Mh2d is een 2 daags MTB/Race evenement en wordt jaarlijks tijdens het derde weekend van september georganiseerd!

Dark Fire (19-9-2021)
Opbeurend en opzwepend! Turks, Armeens, Spaans op Cello, gitaar en accordeon! In Dark Fire zit veel kleurrijke volksmuziek!

GarageSale Buurtvereniging Snijdersberg (19-9-2021)
Welkom op de gezellige Garagesale in Geulle op zondag 19 september!

Online benefietveiling Kasteel Wijlre (20-9-2021 – 26-9-2021)
Online benefietveiling Buitenplaats Kasteel Wijlre ten behoeve van de gevolgen van de watersnoodramp van 20 september t/m 26 september 2021!

Mosaqua Ironkids Triatlon (24-9-2021)
Mosaqua lanceert een nieuwe sportieve activiteit voor jeugd, de 'Mosaqua Ironkids Triatlon'!

Come Out, Caion! (25-9-2021)
Een oase voor Black Pencil voor het ontwikkelen van het nieuwe programma Come Out, Caioni!

Von Kopf bis Fuß (26-9-2021)
Vijf blazers met een zeer muzikaal en vrolijke slotconcert!

Sfeervol Meerssen Social Run (26-9-2021)
Loop jij ook mee tijdens de Sfeervol Meerssen Social Run op zondag 26 september?