• voel de rust

  • ontdek het Heuvelland

  • proef de landelijke sfeer

  • zie de vergezichten

Omgeving

1. Proef Bourgondisch Limburg

Wilt u tijdens uw verblijf kennismaken met het Bourgondische Limburg? Dan heeft u tal van mogelijkheden.  Binnen een straal van 20 kilometer vind u 7 restaurants met een Bib Gourmand en  3 restaurants met één of meerdere sterren. Maar ook wanneer u liever kiest voor een wat minder formele omgeving, en toch wilt genieten van lokale gerechten op niveau heeft u keus te over met de vele gezellige eetcafe’s in de omliggende dorpen. Wanneer u culinair wilt genieten hoeven uw ervaringen niet beperkt te blijven tot een lunch of diner. Waarom bezoekt u niet eens één van de wijngaarden in het Heuvelland om tijdens een proeverij te genieten van wijn van eigen bodem? Of bezoekt u misschien liever één van de brouwerijen in Limburg of de aangrenzende Voerstreek? Het is allemaal mogelijk, en wij helpen u graag met het samenstellen van uw culinaire verblijf.

2. Geniet van rust en ontspanning

Even bijkomen van de drukte van alledag? Dan bent u in het Heuvelland op de juiste plaats. De natuur, de rust en stilte, en de vele faciliteiten om tot rust te komen maken Zuid-Limburg tot een geweldige plek om te onthaasten. Of u nu op zoek bent naar zingeving, spiritualiteit, of wilt genieten in één van de vijf wellnesscentra die u binnen een straal van 15 kilometer van onze Hoeve vindt, het is allemaal mogelijk. Graag adviseren wij u bij het samenstellen van uw ideale verblijf om helemaal tot rust te komen.

3. Ervaar de sportieve mogelijkheden in natuurlijk Limburg

Of u nu te voet, per fiets of per motor het Heuvelland wilt verkennen, onze Hoeve is een prachtige uitvalsbasis. Elke vakantiewoning beschikt over een eigen ruime inpandige garage zodat u uw fiets of motor veilig kunt stallen. Fietsliefhebbers kunnen binnen een kilometer starten op enkele van de vele uitgezette mountainbikeroutes door de Limburgse natuur.

Ook wanneer u liever per racefiets de omgeving verkent zijn er talloze mogelijkheden. Zo is onze Hoeve gelegen aan het parcours van de Amstel Gold Race. Indien u liever te voet het prachtige landschap met de vele holle wegen en stille bospaadjes verkent dan kunt u binnen een kilometer vanuit de Hoeve starten met verschillende uitgezette wandelingen. Wanneer u liever geen uitgezette route fietst of wandelt dan maken wij u graag attent op de mooiste plekjes die wij de afgelopen tien jaar zelf hebben mogen ontdekken.

Met de motor kunt u tijdens uw verblijf genieten in drie verschillende landen. Na een dagje Heuvelland kunt u tijdens uw verblijf ook de Belgische Ardennen of de Duitse Eiffel bezoeken.
In elke vakantiewoning liggen zowel wandel- als fietskaarten voor u klaar, en natuurlijk adviseren wij u graag over de mooiste plekjes in het Heuvelland.

Agenda

Elke woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag
Rondleiding door de prachtige wijngaarden van St. Martinus in Vijlen. www.wijngaardmartinus.nl

Carnaval met C.V. de Druugsjliepers Eijsden (25-1-2020 – 26-2-2020)
Geniet van de grote Carnavalsoptocht van C.V. de Druugsjliepers in Eijsden! Het belooft een mooie optocht te worden, mis dit niet!

Verkoop kunstcollectie (Beeldende Kunstenaarsregeling) Gemeente Meerssen (25-1-2020 – 2-2-2020)
Op zoek naar een mooi kunstwerk? Gemeente Meerssen verkoopt een deel van de kunstcollectie!

MOPPERdeMOPPERdeMOPPER (29-1-2020)
Op 29 januari verwelkomt bibliotheek Meerssen een bijzondere gast, namelijk ‘Moppereend’, naar het gelijknamige Prentenboek uit het jaar (2020)!

Gratis Poëzieavond (30-1-2020)
Geniet van diverse gedichten, sommige in het dialect, andere worden begeleid met muziek of foto's! Kom ook genieten!

Sint Brigidawandeling (1-2-2020)
SPV begint jubileumjaar met wandeling naar ‘Sint-Briej’ op zaterdag 1 februari 2020!

Zondagochtend met Trio Santres (2-2-2020)
Zondagochtend met Trio Santres!

Gedichtenwandeling & heropening gedichtenroute (2-2-2020)
Gedichtenwandeling langs de Geul vernieuwd en uitgebreid!

Lezing over vleermuizen in de omgeving (3-2-2020)
Neem deel aan deze interessante IVN lezing over vleermuizen in de omgeving!

Zondagochtend met Hanneke Rouw & Sofia Vasheruk (8-2-2020)
Zondagochtend met Hanneke Rouw & Sofia Vasheruk!

Hub Deitz Carnavalsrevue (8-2-2020 – 16-2-2020)
De carnavalsrevue van Zuid-Limburg! Verhaal, tekst, zang, dans en muziek alles door de leden van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals!