• voel de rust

  • ontdek het Heuvelland

  • proef de landelijke sfeer

  • zie de vergezichten

Omgeving

1. Proef Bourgondisch Limburg

Wilt u tijdens uw verblijf kennismaken met het Bourgondische Limburg? Dan heeft u tal van mogelijkheden.  Binnen een straal van 20 kilometer vind u 7 restaurants met een Bib Gourmand en  3 restaurants met één of meerdere sterren. Maar ook wanneer u liever kiest voor een wat minder formele omgeving, en toch wilt genieten van lokale gerechten op niveau heeft u keus te over met de vele gezellige eetcafe’s in de omliggende dorpen. Wanneer u culinair wilt genieten hoeven uw ervaringen niet beperkt te blijven tot een lunch of diner. Waarom bezoekt u niet eens één van de wijngaarden in het Heuvelland om tijdens een proeverij te genieten van wijn van eigen bodem? Of bezoekt u misschien liever één van de brouwerijen in Limburg of de aangrenzende Voerstreek? Het is allemaal mogelijk, en wij helpen u graag met het samenstellen van uw culinaire verblijf.

2. Geniet van rust en ontspanning

Even bijkomen van de drukte van alledag? Dan bent u in het Heuvelland op de juiste plaats. De natuur, de rust en stilte, en de vele faciliteiten om tot rust te komen maken Zuid-Limburg tot een geweldige plek om te onthaasten. Of u nu op zoek bent naar zingeving, spiritualiteit, of wilt genieten in één van de vijf wellnesscentra die u binnen een straal van 15 kilometer van onze Hoeve vindt, het is allemaal mogelijk. Graag adviseren wij u bij het samenstellen van uw ideale verblijf om helemaal tot rust te komen.

3. Ervaar de sportieve mogelijkheden in natuurlijk Limburg

Of u nu te voet, per fiets of per motor het Heuvelland wilt verkennen, onze Hoeve is een prachtige uitvalsbasis. Elke vakantiewoning beschikt over een eigen ruime inpandige garage zodat u uw fiets of motor veilig kunt stallen. Fietsliefhebbers kunnen binnen een kilometer starten op enkele van de vele uitgezette mountainbikeroutes door de Limburgse natuur.

Ook wanneer u liever per racefiets de omgeving verkent zijn er talloze mogelijkheden. Zo is onze Hoeve gelegen aan het parcours van de Amstel Gold Race. Indien u liever te voet het prachtige landschap met de vele holle wegen en stille bospaadjes verkent dan kunt u binnen een kilometer vanuit de Hoeve starten met verschillende uitgezette wandelingen. Wanneer u liever geen uitgezette route fietst of wandelt dan maken wij u graag attent op de mooiste plekjes die wij de afgelopen tien jaar zelf hebben mogen ontdekken.

Met de motor kunt u tijdens uw verblijf genieten in drie verschillende landen. Na een dagje Heuvelland kunt u tijdens uw verblijf ook de Belgische Ardennen of de Duitse Eiffel bezoeken.
In elke vakantiewoning liggen zowel wandel- als fietskaarten voor u klaar, en natuurlijk adviseren wij u graag over de mooiste plekjes in het Heuvelland.

Agenda

Elke woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag
Rondleiding door de prachtige wijngaarden van St. Martinus in Vijlen. www.wijngaardmartinus.nl

2 Vrouwen in de kunst. Vrouwelijke kunst?! (24-10-2021 – 28-11-2021)
Kunnen mensen in de huidige tijd de term vrouwelijke kunst nog gebruiken? Liever spreekt men over kunst door vrouwen, is er dan geen verschil?

Noorbeek op de Kaart (24-10-2021 – 24-10-2021)
Noorbeek op de Kaart staat in het teken van al het lekkers van dichtbij! Dit culinaire evenement vindt plaats op Hoeve de Peul in Noorbeek!

VerknipT (24-10-2021 – 31-10-2021)
VerknipT, met werk van onder andere Bert Lemmens, Alfons Stadhouders, Leo Horbach, Wim Steins, Hans Keuls, Gerrie Severens en Wim Mestriner!

On Wenlock Edge (24-10-2021)
On Wenlock Edge is een samenwerking van Internationaal Festival vocallis en Stichting Chrisjteijn! Een muzikale wandeling door het Britse landschap!

Wittemse Rugzakwandeling (24-10-2021 – 31-10-2021)
Een rondwandeling van circa elf kilometer in de omgeving van Wittem, met Klooster Wittem als start- en aankomstpunt!

Envelopjeswandeling (24-10-2021 – 31-10-2021)
Een wandeltocht van drie, vijf of acht kilometer, waarvan de route in stukjes wordt prijsgegeven via enveloppen!

Pianorecital Fem Devos (24-10-2021)
Pianorecital Fem Devos!

Expositie van diverse kunstenaars (24-10-2021 – 13-11-2021)
Prachtige expositie van diverse gerenommeerde kunstenaars in de schitterende kloosterbibliotheek en tuin! Een grote variatie aan kunstwerken. Welkom!

Festival Vocallis (24-10-2021 – 7-11-2021)
Het festivalthema van dit jaar is 'Liefde'! Jubilerend stemfestival Vocallis pakt uit met Ciurlionis, Zemlinsky en Diepenbrock!

Grey Matters – Oscar Lourens (24-10-2021 – 31-12-2021)
Het Koetshuis van Kasteel Wijlre toont Lourens’ fascinatie voor verzamelingen waarin afmetingen, volume, schaal, vorm, kleur en ruimte centraal staan!