• voel de rust

  • ontdek het Heuvelland

  • proef de landelijke sfeer

  • zie de vergezichten

Omgeving

1. Proef Bourgondisch Limburg

Wilt u tijdens uw verblijf kennismaken met het Bourgondische Limburg? Dan heeft u tal van mogelijkheden.  Binnen een straal van 20 kilometer vind u 7 restaurants met een Bib Gourmand en  3 restaurants met één of meerdere sterren. Maar ook wanneer u liever kiest voor een wat minder formele omgeving, en toch wilt genieten van lokale gerechten op niveau heeft u keus te over met de vele gezellige eetcafe’s in de omliggende dorpen. Wanneer u culinair wilt genieten hoeven uw ervaringen niet beperkt te blijven tot een lunch of diner. Waarom bezoekt u niet eens één van de wijngaarden in het Heuvelland om tijdens een proeverij te genieten van wijn van eigen bodem? Of bezoekt u misschien liever één van de brouwerijen in Limburg of de aangrenzende Voerstreek? Het is allemaal mogelijk, en wij helpen u graag met het samenstellen van uw culinaire verblijf.

2. Geniet van rust en ontspanning

Even bijkomen van de drukte van alledag? Dan bent u in het Heuvelland op de juiste plaats. De natuur, de rust en stilte, en de vele faciliteiten om tot rust te komen maken Zuid-Limburg tot een geweldige plek om te onthaasten. Of u nu op zoek bent naar zingeving, spiritualiteit, of wilt genieten in één van de vijf wellnesscentra die u binnen een straal van 15 kilometer van onze Hoeve vindt, het is allemaal mogelijk. Graag adviseren wij u bij het samenstellen van uw ideale verblijf om helemaal tot rust te komen.

3. Ervaar de sportieve mogelijkheden in natuurlijk Limburg

Of u nu te voet, per fiets of per motor het Heuvelland wilt verkennen, onze Hoeve is een prachtige uitvalsbasis. Elke vakantiewoning beschikt over een eigen ruime inpandige garage zodat u uw fiets of motor veilig kunt stallen. Fietsliefhebbers kunnen binnen een kilometer starten op enkele van de vele uitgezette mountainbikeroutes door de Limburgse natuur.

Ook wanneer u liever per racefiets de omgeving verkent zijn er talloze mogelijkheden. Zo is onze Hoeve gelegen aan het parcours van de Amstel Gold Race. Indien u liever te voet het prachtige landschap met de vele holle wegen en stille bospaadjes verkent dan kunt u binnen een kilometer vanuit de Hoeve starten met verschillende uitgezette wandelingen. Wanneer u liever geen uitgezette route fietst of wandelt dan maken wij u graag attent op de mooiste plekjes die wij de afgelopen tien jaar zelf hebben mogen ontdekken.

Met de motor kunt u tijdens uw verblijf genieten in drie verschillende landen. Na een dagje Heuvelland kunt u tijdens uw verblijf ook de Belgische Ardennen of de Duitse Eiffel bezoeken.
In elke vakantiewoning liggen zowel wandel- als fietskaarten voor u klaar, en natuurlijk adviseren wij u graag over de mooiste plekjes in het Heuvelland.

Agenda

Elke woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag
Rondleiding door de prachtige wijngaarden van St. Martinus in Vijlen. www.wijngaardmartinus.nl

From Bach to Piazzolla (24-10-2020)
Het Rauf Berman Trio speelt muziek van Bach tot Piazzolla! Deze muzikale reis brengt je van Duitsland via Argentinië tenslotte terug naar Nederland!

Zintuigenwandeling (24-10-2020 – 18-12-2020)
Ervaar de kracht van de natuur: de zintuigenwandeling op vrijdagmiddag, een lichtvoetige start van het weekend!

Disconnected/Reconnected (24-10-2020 – 11-11-2020)
Met de kunstinstallatie Disconnected/Reconnected worden op bijzondere wijze iconische gebeurtenissen in een lokale setting beleefbaar!

Paddenstoelen wandeling (24-10-2020 – 25-10-2020)
Corona-proof IVN herfstactiviteit voor vaders en moeders met kinderen of opa’s en oma’s met kleinkinderen!

Orgelwandeling 'In andere sferen' (24-10-2020)
Neem deel aan de orgelwandeling 'In andere sferen'!

Workshop vlaai bakken (24-10-2020 – 22-12-2020)
Zelf zo’n heerlijke Limburgse fruitvlaai bakken is een ultieme beleving! Ervaar dat plezier en ontdek het geheim!

Mergelarrangement (24-10-2020 – 13-12-2020)
Welkom in het Zuid Limburgse landschap voor een smakelijk en ontspannend verblijf!

Oktober Brocante Maand (24-10-2020 – 28-10-2020)
Geniet van de brocante maand in oktober!

Festival Vocallis (24-10-2020 – 8-11-2020)
Het festivalthema van dit jaar is 'Synergie der Kunsten'!

Expositie met werk van Marianne Kokkelmans (25-10-2020 – 20-12-2020)
Bewonder tijdens deze expositie de prachtige werken van Marianne Kokkelmans!